SVCH LP1 Kullaskogens Morris - Elliott

 
 
Näst sista gången på jaktkursen! Det var ett fin-fint arbetspass med flera stationer: sökfält med dummies respektive vilt, dirigering åt sidan samt vattenarbete. Vi var inte så många idag så hundarna fick jobba rätt mycket vilket ju bara var bra! Jag trodde Elliott skulle vara rätt trött...nej, det trodde jag väl inte, men iallafall liiite lugnare än vanligt då han ju ändå fått jobba i värmen i helgen. Men icket. Han var mer taggad än vanligt och kunde verkligen inte gå fint vid sidan. Men han skällde iallfall inte så jättemycket med hans mått mätt, bara en del. 

Elliott tycker det är lite jobbigt med det här med stationer. Först så var vi hos Bibbi och han fick gå på ett sökfält med dummies. Sen gick hon ut och lade ut fler dummies men då skulle vi gå därifrån, det ville ju inte lilleman. Sen fick vi instruktioner av Barbro inför dirigeringen och då stod hon och höll i två dummies - full fokus på dem ifaaaall hon skulle få för sig att kasta iväg dem någonstans (hände inte) - men sen fick han inte jobba med dem utan skulle följa med Pelle - jobbigt! Men väl hos Pelle så fick han hålla på med en kanin som var rätt rolig så han ville inte lämna den till nästa ekipage. Sen när vi var tillbaka hos Barbro så såg han ju faktiskt att de andra höll på nere vid vattnet hos Jimmy....

Arbetsmässigt inte så mycket nytt. På söket med dummies så bytte han någon gång, aja baja! På söket med vilt så gick kaninen bra att bära in till matte med lite konkurenshjälp från Pelle. Kråkan kunde dock Pelle gott behålla själv tyckte han. Han ställde upp på att leka lite med Pelle och kråkan, Pelle ville så gärna det, men bära in kråkan till matte fick allt Pelle göra om det nu var så viktigt. Dirigeringen var han lite osäker på, vi har tränat lite med godisskålar men det var ett tag sedan och inget som är befäst på något sätt. Men det gick ändå ganska bra. På vattnet så trodde han att dummyn skulle hämtas ute på vattnet, inte nästan på land på andra sidan vilket inte är så konstigt då vi varit dåliga på att träna sådant utan mest slänger ut dummies på vattnet (inte på långa vägar så långt som Jimmy kan kasta!) som han får hämta. Lite surt var det för efter ett omskick så simmade han nästan ändå fram till dummyn, bara några meter kvar men så vände han och simmade tillbaka. Träna mera helt enkelt. TIden sprang iväg så vi hann tyvärr inte prova på fågel på vattnet, hade varit kul då Elliott aldrig provat på att bära and förut. 

Jag behöver väl inte säga att det var mycket mygg???
1/25/2012 00:38:59

Good article bro

Reply
1/26/2012 03:18:34

Good post dude

Reply
1/27/2012 05:09:17

THX for info

Reply
1/27/2012 20:02:57

good post

Reply

Good info dude

Reply

Great info, thx

Reply

Great info, thx

Reply

nice post

Reply
3/28/2012 02:14:28

nice post

Reply
3/29/2012 21:53:54

Nice post dude

Reply
7/14/2012 07:46:25

nice post

ReplyLeave a Reply.